topEtusivuPå svenskaIn englishYhteystiedot
SOVITTELU

Rikosasioiden sovittelu
Koulusovittelu
Työyhteisösovittelu
Monikulttuurinen sovittelu
Perheasioiden sovittelu
Läheissovittelu
Ympäristöasioiden sovittelu
Kansainvälinen sovittelu
Tuomioistuinsovittelu
reunus

logo TYÖYHTEISÖSOVITTELU

Työyhteisösovittelulla (TYSO) ymmärryksen kautta rakentaviin ratkaisuihin.

Kun työyhteisössä on konflikti, se tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen. Ristiriitatilateessa ulkopuolisen puolueettoman sovittelijan rooli voi olla keskeinen, jotta ihmiset kykenisivät taas puhumaan toisilleen ja keskittymään olennaiseen - työhönsä.


TYÖYHTEISÖSOVITTELUN ERITYISOSAAJA koulutus käynnistyy 22.8.2017.
Järjestäjä: Helsingin yliopiston HY+. Lisätietoja tästä.
Pääkouluttajina toimivat FT Timo Pehrman ja Pia Lappalainen.

SSF järjesti yhteistyössä Henry ry:n ja Suomen Yrittäjien kanssa työyhteisösovittelun seminaarin 25.1.2017 Aalto yliopiston tiloissa.

FT Timo Pehrmanin palkittiin 8.10.2016 elämäntyöstää työyhteisösovittelun kehittäjänä, kouluttajana ja toimijana. Kunnianosoituksen takana on puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos. Lue Ylen julkaisema artikkeli Ylen sivulta.

Lue Helsingin Sanomien juttu 28.8.2016 työyhteisösovittelusta tästä!

SOPU-prosessi on pitkään kehitetty, yleisiin sovittelun malleihin perustuva menetelmä. Se on tieteellisesti tutkittu, nopea ja tehokas työkalu työyhteisöjen ristiriitojen ratkaisemiseen. SOPU-prosessin kehittäjän ja työyhteisösovittelijavalmennusohjelman päävastuullisen johtajan FT Timo Pehrmanin väitöskirja Paremmin puhumalla - restoratiivinen sovittelu työyhteisöissä (Lapin yliopisto 2011) on ensimmäinen ja uraauurtava teos Euroopassa työyhteisösovittelun saralla. Katso ja tulosta työyhteisösovittelun esite tästä.

Pehrman Timo 2011. Paremmin puhumalla. ­Restoratiivinen työyhteisösovittelu.Väitöskirja. Acta Universitatis Lapponiensis 212. Rovaniemi: Lapin yliopisto.
Väitöskirjan nettiversio tästä!

TARVITSETKO ASIANTUNTIJAA?

Timo Pehrman (timo.pehrman@innotimo.fi)
Seppo Mäki (seppo.maki@vidi.fi)

SSF:n työyhteisösovittelun jaosto perustettiin vuonna 2015 edistämään ja kehittämään työyhteisösovittelua. Jaosto kokoontuu säännöllisesti. Liittymällä SSFn jäseneksi voi tulla mukaan jaoston toiminaan. Työyhteisösovittelun jaoston vetäjänä toimii Seppo Mäki.



Aiemmin julkaistua tietoa näistä linkeistä:

Helsingin Sanomat 25.5.2014: LUE tästä.

Sovinnontekijät multimediaohjelma ja radio-ohjelma

Sovittelulla pidempiä työuria - Politiikkaradio Yle